<
НОВИНИ ДНЯ: Пиріг із лаваша з сиром: простий рецепт  Китай висунув Росії газовий ультиматум і загнав Путіна в глухий кут — FT  Короткочасні дощі з грозами: синоптик дала прогноз погоди на 5 червня  Дощі та спека: якої погоди очікувати в різних регіонах України 5 червня  Спека за "тридцятку". Синоптики дали прогноз на робочий тиждень в Україні  На 3 червня дощі прогнозують лише в Карпатському регіоні  Удень дощитиме тільки в Карпатах: якою буде погода в Україні 3 червнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.11.2023 421

Вже цього тижня: синоптик спрогнозувала сніг та морози наприкінці листопада

Восени 2023 року виявилися досить теплими, як і прогнозували раніше синоптики, але вже цього тижня погода зміниться і в Україну прийдуть перші сильні морози.

NyuFEAXeeuJdGY0eExJZZbT8k3R8RQFTwphAWKRS_16.11.23

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха у коментарі для видання "Новий час". Пише hvylya.net.

Вона спрогнозувала, що дощі йтимуть весь тиждень через фронтальні системи із заходу та південного заходу. Також не виключено утворення циклону та над південним сходом.

"А в ніч на 16 і 17 числа вже можуть бути саме в нічний час опади змішаної фази, тобто дощ із мокрим снігом. 17 листопада навіть є ймовірність того, що і в денний час може прориватися мокрий сніг, тобто опади змішаної фази, як ми її називаємо", - сказала синоптик.

Птуха зазначила, що до утворення довготривалого снігового покриву це не призведе, адже температура повітря здебільшого залишатиметься у "плюсах". 17-18 листопада вночі по країні очікується від +2 до -4 градусів, вдень 0…+5.

Вона також спрогнозувала, що після 20 листопада опади вже будуть змішаною фазою — мокрим снігом з дощем, або ж твердою фазою — снігом. Але такі опади очікуються на півночі та північному сході.

"Цього тижня поки що про сніговий покрив і ожеледицю ми говоримо тільки в Карпатах. Температура надалі, у третій декаді листопада все частіше буде в нічний годинник нижче 0, а в денний трохи вище. Тобто, середньодобова температура вже буде близько 0" , - Підсумувала синоптик.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вже цього тижня: синоптик спрогнозувала сніг та морози наприкінці листопада 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.11.2023 421
Еще материалы раздела «Суспільство»