<
НОВИНИ ДНЯ: Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експертавсі новини дня
Політика
Світ
16.11.2023 522

У США вимагають надати Україні допомогу "через тижні, а не місяці" — Politico

У США закликають негайно надати Україні військову допомогу вже у листопаді чи грудні.

c9ca560e02846e2f0a0bc21d7326772a_16.11.23

Конгрес США повинен ухвалити допомогу Україні "через тижні, а не місяці". З такою заявою виступив головний демократ у Комітеті Палати представників США із питань збройних сил Адам Сміт. Пише ТСН. 

Про це пише Politico.

"Київ може втриматися, але вони не будуть у такій сильній позиції. Вони опиняться в дуже небезпечному становищі, якщо ми не надамо їм ресурси швидко", - сказав демократ Адам Сміт.

Він також висловив підтримку додаткової допомоги Ізраїлю, Тайваню та Україні, яку президент Джо Байден запросив у пакеті на 106 мільярдів доларів у жовтні.

Сміт наголосив, що не погоджується з республіканцями, які хочуть прив’язати допомогу Україні до жорстких положень безпеки кордону. За його словами, це "не має жодного сенсу". Сміт переконаний, що цей скептицизм республіканців щодо допомоги Україні пов'язаний з відсутністю підтримки з боку експрезидента США та республіканця Дональда Трампа.

"Основна причина полягає в тому, що президент Трамп вирішив, що йому не подобається Україна. У нас (штат Вашингтон - ред.) є багато республіканців, яких я знаю, і я знаю, що вони підтримують Україну всім серцем і розумом, але як їм бути з Трампом і його, скажімо так, досить ентузіастичними прихильниками? Тож тут не так багато політики, як політиків", - сказав Сміт.

Відповідаючи на запитання про тиск з боку союзників Байдена в Конгресі з метою публічного оприлюднення обсягу американської зброї, що надсилається до Ізраїлю, Сміт сказав, що адміністрація Байдена має бути відкритою.

"Повинен бути нагляд, має бути прозорість, ми повинні знати, що ми надсилаємо", — сказав Сміт.

Нагадаємо, Палата представників США ухвалила законопроєкт спікера Майка Джонсона про фінансування, щоб запобігти зупиненню роботи уряду. Пропозиція не передбачає додаткової допомоги Ізраїлю чи Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США вимагають надати Україні допомогу "через тижні, а не місяці" — Politico 5.00 5 2
Політика / Світ
16.11.2023 522
Еще материалы раздела «Світ»