<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
17.11.2023 533

У Повітряних силах пояснили, чому ЗСУ почали частіше збивати російські літаки

Втрати є дуже болісними для противника.

Українські захисники останнім часом збивають дедалі більше російських літаків, як от Су-25. Це вдається завдяки досвіду, інноваціям й розвідці. Пише ТСН. 

Таку думку в ефірі телемарафону висловив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Ключове – це професійність наших бійців

За словами речника ПС, локація не є критично важливою. Головну роль у досягненні результату відіграють досвід і вміння людей вводити ворога в оману, робити засідки тощо. Так, Су-25 – найчастіші цілі, які збиваються – це літаки, які летять на надзвичайно малих висотах, вони здійснюють удари на підступах ще до лінії бойового зіткнення.

"Якщо Силам оборони вдається вполювати цих "пташок" десь за допомогою переносних зенітно-ракетних комплексів чи іншими засобами, то це вже, власне, те, що дається завдяки серйозному досвіду, можливо, якимось інноваціям, розвідці. Механізовані бригади, десантно-штурмові бригади, всі підрозділи, які є безпосередньо на лінії зіткнення, прямо на нулі-нулі самому – от їм і вдається знищувати ворожу авіацію там, де вони того не очікують", – підсумував речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Нагадаємо, у вівторок, 14 листопада, українські бійці ліквідували черговий ворожий літак. Знешкоджено російський Су-25.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Повітряних силах пояснили, чому ЗСУ почали частіше збивати російські літаки 5.00 5 2
Політика / Україна
17.11.2023 533
Еще материалы раздела «Україна»