<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
17.11.2023 264

Вдвічі краще, але не всюди. Експерт повідомив, що ППО захищає Україну на 60-70%

Українські сили протиповітряної оборони більш як двічі посилили захист України порівнюючи з минулим роком.

Про це у коментарі РБК-Україна заявив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

Романенко зазначив, що оцінюючи, наскільки зараз закрите українське небо порівняно з тим, що було до повномасштабної війни, називати будь-які цифри некоректно.

Здебільшого через те, що до 24 лютого 2022 року загрози були зовсім інші, зараз же російські військові б'ють дронами, крилатими та балістичними ракетами, а також керованими авіабомбами.

"Грубо кажучи, якщо раніше захист був на рівні 30%, то тепер на 60-70%, але знову ж таки це стосується окремих об'єктів. В Україні ж досі багато об'єктів, які практично не захищає ППО", - додав експерт.

Докладніше про те, які системи прикривають українське небо та чому неможливо досягти стовідсоткового захисту, - у матеріалі РБК-Україна.

Ми також повідомляли, що на тлі можливого посилення ракетних та дронових атак з боку РФ в Україні почали формувати нові вогневі групи ППО. Зокрема, їх створювали на півночі України.

Також нещодавно українські прикордонники показали, як мобільні вогневі групи ППО "працюють" по дронах РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вдвічі краще, але не всюди. Експерт повідомив, що ППО захищає Україну на 60-70% 5.00 5 1
Політика / Україна
17.11.2023 264
Еще материалы раздела «Україна»