<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
18.11.2023 310

Глава Пентагону заявив про необхідність підтримувати канали зв'язку з Росією

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив про необхідність підтримувати канали зв'язку із Росією навіть після її повномасштабного вторгнення в Україну, адже "ми повинні мати здатність розмовляти з противниками".

_ostin_gettyimages_1246387476_998d2be3721f6ba7c3ae2d650de21425_650x410_18.11.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг глави Пентагону Ллойда Остіна.

Зокрема, Остін назвав важливим рішення підтримувати канали зв'язку між військовими США та Китаю за підсумками зустрічі американського президента Джо Байдена з китайським лідером Сі Цзіньпіном 16 листопада у Сан-Франциско.

Він також зазначив, що Вашингтон намагається підтримувати контакти навіть з Москвою після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та загадав про свою розмову з російським міністром оборони Сергієм Шойгу.

"Ми повинні мати можливість розмовляти з друзями, але ми повинні й мати здатність розмовляти з противниками. Важливо, щоб ці канали були відкриті. Навіть у розпал усього того, що сталося з Росією та Україною, я мав можливість взяти слухавку та поговорити з міністром оборони Росії. І я думаю, що це критично важливий потенціал, який ми повинні підтримувати, щоб впоратися з кризою в майбутньому", - наголосив глава Пентагону.

Остання розмова Остіна та Шойгу

Варто зазначити, що востаннє про телефонну розмову міністра оборони США Ллойда Остіна та глави Міноборони Сергія Шойгу повідомлялося у березні 2023 року. Тоді міністри обговорили інцидент зі збиттям росіянами американського БПЛА у Чорному морі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глава Пентагону заявив про необхідність підтримувати канали зв'язку з Росією 5.00 5 2
Політика / Світ
18.11.2023 310
Еще материалы раздела «Світ»