<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Росія
19.11.2023 1386

У Москві з початку листопада відбуваються облави на чоловіків призовного віку, - ЗМІ

Силовики РФ почали проводити "приховану" мобілізацію у Москві. З початку листопада там відбуваються облави на молодих людей призовного віку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російських активістів.

За словами очевидців, людей забирають з роботи, з вулиці, біля метро, з дому і відвозять до військкомату. Росіян забирають з місць навчання та зйомного житла.

Росіяни чоловікам заявляють, що навіть якщо із собою немає паспорта, або військомат не за пропискою, кажуть, що "пропишуть" у цьому. Там намагаються призвати "одним днем" і відправити у військові частини.

Зафіксовано навіть випадок, коли військкомат використовував для облави сайт оголошень Avito. ЗА словами жителя Москви Артема Казакова, він розмістив оголошення на платформі, після чого до нього під виглядом покупців прийшли співробітники поліції і військкомату.

Вони доставили його у відділення і залишили там на ніч. У результаті молодий чоловік здався і пішов в армію.

Мобілізація в Росії

Як раніше уточнювали у ГУР, росіяни продовжують проводити мобілізацію на війну проти України. Нині її темпи становлять понад 20 тисяч людей на місяць. Крім того, раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що Росія намагається вербувати найманців у країнах Центральної Азії для війни проти України.

Крім того, окупанти серйозно зайнялися мобілізацією на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, у захопленій Луганській області мобілізують шахтарів та ув'язнених.

Нагадаємо, раніше Юсов казав, що Росія може запустити нову хвилю публічної мобілізації вже восени. При цьому у Кремль думають над тим, як підвищити готовність населення "йти на забій".

Оценка материала:

5.00 / 3
У Москві з початку листопада відбуваються облави на чоловіків призовного віку, - ЗМІ 5.00 5 3
Політика / Росія
19.11.2023 1386
Еще материалы раздела «Росія»