<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Світ
19.11.2023 633

Росія має якнайскоріше завершити війну в Україні, - Шольц

Росія має якнайскоріше завершити війну в Україні, адже агресія Кремля завдає страждань майже всьому світові.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє РБК-Україна з посиланням на відео прес-конференції.

"Напад Росії на Україну та його далекосяжні наслідки завдають страждань майже всьому світові. Ми поділяємо думку: Росія має якнайскоріше завершити агресію", - сказав Шольц.

Він також подякував Туреччині та її лідеру особисто за те, що вони відіграли конструктиву та важливу роль у тому, щоби Україна могла експортувати своє збіжжя попри продовження боїв.

"Гірко, що Москва не продовжує цю домовленість", - додав канцлер.

Він також зазначив, що Росія своєю війною порушує давно домовлене правило, що кордони не можуть бути змінені за допомогою сили.

"Це є зміною часів, і це загрожує європейській безпеці", - підкреслив глава німецького уряду.

"Прогнози" щодо тривалості війни РФ проти України

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що термін завершення війни в Україні також залежать від швидкості постачання систем ППО та їх кількості.

Додамо, що за словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, поки що невідомо, коли закінчиться війна, але якщо порівнювати із забігом на 100 метрів - умовно 70 метрів Сили оборони вже подолали.

Нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявили, що РФ не має наміру припиняти свою широкомасштабну військову агресію проти України, і війна може продовжуватися ще досить довго. Країни Заходу мають продовжувати надавати підтримку контрнаступальним операціям ЗСУ.

Пізніше Столтенберг зазначив, що західні союзники мають наростити підтримку України, оскільки ситуація на полі бою у боротьбі проти російської агресії залишається важкою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія має якнайскоріше завершити війну в Україні, - Шольц 5.00 5 1
Політика / Світ
19.11.2023 633
Еще материалы раздела «Світ»