<
НОВИНИ ДНЯ: Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря всі новини дня
Політика
Росія
19.11.2023 329

Путін раптом став на захист ЛГБТ-спільноти, яку в Росії хочуть визнати “екстремістською”

У Росії діє закон про заборону так званої ЛГБТ-пропаганди, під якою розуміють будь-які схвальні висловлювання про ЛГБТ-спільноту.

711ca32fcd93906469edf7a2903468cc_19.11.23

У п’ятницю, 17 листопада, президент Російської Федерації Володимир Путін раптом визнав право представників ЛГБТ-спільноти бути частиною суспільства. Це сталося того ж дня, коли російський Мін’юст звернувся до Верховного суду РФ з вимогою визнати "міжнародний громадський рух ЛГБТ" екстремістським. Пише ТСН. 

Як повідомляють російські пропагандисти, заяву про сексуальні меншини господар Кремля зробив у виступі на "Санкт-Петербурзькому міжнародному культурному форумі".

Путін поділився присутніми своїм баченням перемог “на різних конкурсах у західних країнах”, на яких, як він вважає, “щоб щось виграти, потрібно або розповісти, написати, або показати із життя сексуальних меншин, трансгендерів та трансформаторів - багато усіляких назв".

"Несподівану річ скажу: і вони теж, ці теми і ці люди мають право на те, щоб вигравати, показувати, розповідати. Тому що це теж частина суспільства, те, чим живуть люди” — погодився російський президент, але одразу додав, що “погано, якщо тільки вони виграють усілякі конкурси”.

Слід зауважити, що у Росії діє закон про заборону так званої ЛГБТ-пропаганди, під якою розуміють будь-які схвальні висловлювання про ЛГБТ-спільноту. Будь-якого іншого громадянина, який дозволив би собі такі твердження, могли б оштрафувати на суму до 200 тисяч рублів як приватну особу і до 400 тисяч як посадову.

За збігом обставин, визнання Путіним ЛГБТ-спільноти частиною суспільства збіглося в часі з вимогою Міністерства юстиції Росії заборонити за "екстремізм" "міжнародний громадський рух ЛГБТК+". Слухання з цього приводу призначено на 30 листопада у Верховному суді Росії.

Нагадаємо, навесні 2023 року у Росії затримали двох популярних блогерів за звинуваченням у порушенні закону, який забороняє “пропаганду” ЛГБТ-стосунків. Громадянин Китаю Хаоян Суй та етнічний грузин і громадянин РФ Гела Гогішвілі на своїх каналах у соціальних мережах відкрито документували своє життя як гомосексуальна, міжрасова пара, яка живе в Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін раптом став на захист ЛГБТ-спільноти, яку в Росії хочуть визнати “екстремістською” 5.00 5 1
Політика / Росія
19.11.2023 329
Еще материалы раздела «Росія»