<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Політика
Європа
19.11.2023 1709

ЄС закриває масштабний канал збагачення Росії: ЗМІ дізнались деталі

У ЄС пропонують заборонити імпорт російських алмазів та ювелірних виробів з діамантами від початку наступного року.

713ca2e135d3a9cf6f5cdaee6c89671c_19.11.23

Європейська комісія пропонує заборонити імпорт російських діамантів і ювелірних виробів з діамантами від початку 2024 року в рамках нового пакету санкцій, щоб обмежити здатність Росії фінансувати вторгнення до України. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters.

Пропозиція, яку обговорюють посли 27 урядів ЄС, також передбачає заборону на імпорт, купівлю та передавання алмазів, що прямують через Росію, а також російських алмазів, огранених і відшліфованих у третіх країнах, як-от Індія. Відповідну заборону планують запроваджувати поступово – від 1 березня до 1 вересня наступного року.

У пропозиції йдеться, що заборона поширюється на непромислові природні й синтетичні алмази та ювелірні вироби з діамантами від січня 2024 року.

"Таке поетапне запровадження непрямих заборон на імпорт враховує необхідність розгортання відповідного механізму відстеження, який дозволить вживати ефективних правоохоронних заходів і мінімізувати порушення для гравців ринку", – йдеться в пропозиції.

Нагадаємо, 15 листопада Європейська комісія передала Раді ЄС проєкт 12-го пакета санкцій проти Росії за війну проти України. Єврокомісія пропонує поширити санкції на ще 120 осіб і компаній, які зіграли роль "у підриві суверенітету та територіальної цілісності України".

Оценка материала:

5.00 / 3
ЄС закриває масштабний канал збагачення Росії: ЗМІ дізнались деталі 5.00 5 3
Політика / Європа
19.11.2023 1709
Еще материалы раздела «Європа»