НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
19.11.2023 699

Ексдиректор ЦРУ пояснив, від чого залежатиме результат війни в Україні

Колишній голова ЦРУ заявив, що російське вторгнення викликало багато загроз.

6ae30f23de84a312a9d3044e145e3839_19.11.23

Результат війни Росії проти України буде залежати від того, чи отримають українці зброї від країн Заходу у достатній кількості. Пише ТСН. 

Про це заявив колишній директор ЦРУ Девід Петреус, інформує Голос Америки.

Він заявив, що жорстоке та неспровоковане російське вторгнення викликало багато загроз. Петреус зазначив, що реакція Сполучених Штатів була "досить вражаючою", але деякі рішення потрібно було ухвалювати раніше.

"Реакція Заходу на це була справді дуже суттєвою, я вважаю, мабуть, набагато суттєвішою, ніж думав Володимир Путін. І це урок, тому що ми, ймовірно, робили дії в минулому, які змусили його повірити, що, можливо, ми не відповімо так суттєво, як ми це зробили", – наголошує Петреус.

Він заявив, що те, що відбувається в одному регіоні, може мати ефект стримування в іншому. Петреус пояснив, що стримування складається з двох елементів – оцінки противника щодо його спроможності, тобто потрібно підтримувати цю спроможність, "щоб вона була більш ніж адекватною для певних завдань", а друге – бажання застосувати цю спроможність, тобто "вам потрібно переконати їх, щоб вони у цьому не сумнівалися". Як вважає Петреус, саме в цьому російський диктатор грубо прорахувався, бо не очікував, що США і Захід в цілому нададуть Україні таку "вражаючу підтримку".

Вторгнення Путіна до України Петреус вважає "катастрофічним". Він вважає, що зараз війна досягає кульмінації, хоча і каже, що ця війна є "ще одним прикладом трагічних результатів, коли лідери відмовляються вчитися в історії".

Він додав, що не буде давати прогнозів стосовно закінчення війни, але зазначив, що все залежатиме від того, чи отримує головнокомандувач Валерій Залужний достатню кількість зброї, яку він просить.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди оголосили про додаткову військову допомогу для України.

Крім того, ми раніше інформували, що Литовські військові доставили до України нову партію військової допомоги.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ексдиректор ЦРУ пояснив, від чого залежатиме результат війни в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
19.11.2023 699
Еще материалы раздела «Світ»