<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні люди  Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу – WSJ  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Чи будуть війська НАТО в Україні: хто із союзників "за", а хто – "проти" і що про це кажуть у Зеленського  Нардеп жорстко "пройшовся" по роботі ТЦК: забирають хворих і працівників оборонних підприємств  Мобілізація по-новому: експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призовуть  Синоптики попереджають про заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
20.11.2023 753

Путін хоче взяти участь у віртуальному саміті G20 і "поговорити із західними лідерами" — ЗМІ

Пропагандисти заявляють, що Путін розраховує на переговори із Заходом.

3e0a4cc41c3323f142e3df0dd0ba25aa_20.11.23

Президент Росії Володимир Путін наступного тижня має намір взяти участь у віртуальному саміті "Великої двадцятки" (G20), який організовує Індія 22 листопада. Пише ТСН. 

Про це повідомив пропагандистський телеканал "Росія-1", передає таблоїд Bild.

Росіяни заявили, що диктатор завдяки онлайн-присутності "уперше за довгий час зможе поговорити із західними лідерами".

У вересні на саміті G20 у Нью-Делі Росію представляв міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Про те, що наступний саміт буде віртуальним, стало відомо заздалегідь, проте досі не було зрозуміло, хто братиме участь у ньому з російської сторони.

Наступного тижня Путін також відвідає Мінськ, де триватиме "захід по лінії ОДКБ". Потім очільник Кремля прийме у Москві президента Таджикистану Емомалі Рахмона.

Нагадаємо, 2022 року одна з найважливіших зустрічей у межах G20 відбулася між президентом США Джо Байденом і лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Байден та Сі говорили тоді про відносини між країнами та важливість їхньої ролі у вирішенні глобальних проблем.

Також торік на G20 в Індонезії трапився скандал із російською делегацією. Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила: “Давайте на майданчику парламентської двадцятки сядемо за стіл переговорів”. Віцеспікерка ВРУ Олена Кондратюк тоді відповіла, мовляв, “зі злочинцями не говоримо”.

Оценка материала:

5.00 / 4
Путін хоче взяти участь у віртуальному саміті G20 і "поговорити із західними лідерами" — ЗМІ 5.00 5 4
Політика / Росія
20.11.2023 753
Еще материалы раздела «Росія»