<
НОВИНИ ДНЯ: Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травня  Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травнявсі новини дня
Політика
Україна
21.11.2023 646

Жодних російських нацменшин в Україні немає і не може бути – Стефанчук

Руслан Стефанчук пояснив, що закон про національні меншини України не поширюється на нацспільноти, які представляють країну-агресора.

df422c97acaea14c3a4ff7a3507586b4_21.11.23

З огляду на збройну агресію Російської Федерації, яка триває, жодних російських нацменшин в Україні наразі не може бути. Пише ТСН. 

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 20 листопада в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Я дуже вдячний і Венеційській комісії, і Європейській комісії за те, що вони дослухалися до аргументів і підійшли з розумінням до того, що має бути знов-таки принцип взаємної поваги. Якщо цей народ не демонструє поваги, а навпаки – здійснює агресію проти України, то його права мають бути ущемлені в цій частині. Ми тут досягли повного взаєморозуміння. Тому жодних російських національних меншин в Україні наразі немає і не може бути", – сказав він.

Стефанчук також пояснив, що ухвалений у грудні 2022 року закон про національні меншини (спільноти) України не поширюється на нацспільноти, які представляють країну-агресора.

"І загалом ми не готові навіть вести дискусію з нашими колегами про будь-які винятки, тому що представники народу, який на сьогодні здійснює геноцид українського народу, чинить агресію, веде війну проти України, не можуть мати жодних привілеїв у нашій країні щодо будь-яких нюансів, пов'язаних з їхньою національною меншиною", – резюмував голова Верховної Ради.

Нагадаємо, 13 грудня 2022 року Верховна Рада України ухвалила в цілому закон №8224 про національні меншини. Ухвалення закону є однією з головних вимог до кандидатства України в Європейському Союзі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Жодних російських нацменшин в Україні немає і не може бути – Стефанчук 5.00 5 2
Політика / Україна
21.11.2023 646
Еще материалы раздела «Україна»