НОВИНИ ДНЯ: В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли змінитьсявсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2023 389

Плацдарми ЗСУ на лівобережжі Херсонщини змусили росіян панікувати – ГУР

Окупанти активно проводять перегрупування, намагаються перекидати нові формування.

98a80ad2d262d490ecae1d776ef1dbcf_22.11.23

Поява плацдармів українських військових на лівобережжі Дніпра в Херсонській області стала для російських окупантів настільки несподіваною, що навіть почасти викликає паніку. Пише ТСН. 

Про це заявив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк у коментарі LIGA.net.

"Зараз ми бачимо, що через присутність підрозділів Сил оборони України на лівобережжі Херсонщини в росіян є певна паніка", - зазначив він.

За словами Черняка, окупаційна армія РФ активно проводить перегрупування, намагається перекидати нові формування. Згідно з задумом, противник хотів наявними силами й засобами утримати захоплені території.

Він зазначив, що росіяни не одразу зрозуміли, що ЗСУ форсують плацдарм, оскільки спочатку українські бійці просто тримали противника в напрузі шляхом регулярних вилазок. Завдяки цьому вдалося приспати пильність, і, судячи з усього, появу українських військових, росіяни розглядали як чергову диверсійну активність.

Як зазначив представник ГУР, поява українських плацдармів на лівобережжі Херсонської області стала можливою завдяки підготовленим людям і ретельному плануванню.

"До того, як почали працювати морпіхи, майже пів року туди висаджувалися наші диверсійно-розвідувальні групи", - розповів Черняк.

Нагадаємо, за даними ISW, українські війська 20 листопада продовжили операції на лівому березі Херсонської області та просунулися вперед.

Оценка материала:

5.00 / 2
Плацдарми ЗСУ на лівобережжі Херсонщини змусили росіян панікувати – ГУР 5.00 5 2
Політика / Україна
22.11.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»