НОВИНИ ДНЯ: В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли змінитьсявсі новини дня
Політика
Світ
22.11.2023 348

Росія гібридно атакує Фінляндію, створюючи штучну міграційну кризу – ISW

Атака може бути аналогічним чином спрямована на дестабілізацію НАТО.

0bb224d9af19652607aee36e85886424_22.11.23

Російська влада застосовує тактику гібридної війни, щоб створити нову міграційну кризу на кордоні з європейськими країнами, зокрема у Фінляндії.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Пише ТСН. 

У Кремлі вирішили на фінсько-російському кордоні повторити тактику, яку Росія та Білорусь використовували у 2021 році на кордоні з Польщею. Це може бути аналогічним чином спрямована на дестабілізацію НАТО.

У 2021 році Кремль використовував сфабриковану міграційну кризу, щоб звинуватити НАТО у нібито агресії проти Білорусі.

У РФ неодноразово заявляли, що прийматимуть будь-які контрзаходи, які вважають за необхідне, для забезпечення власної безпеки.

Експерти впевнені, що створення міграційної кризи у Фінляндії – це один із кроків щодо дестабілізації політичної ситуації в країнах НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фінляндія планує закрити всі пункти пропуску на східному кордоні із Росією. Причиною є сприяння російськими прикордонниками перетину нелегалів із третіх країн.

Крім того, ми раніше інформували, що у Фінляндії біля кордону з РФ розпочали зводити тимчасові огорожі поблизу пункту Вартіус. Збройні сили країни надають допомогу прикордонникам.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія гібридно атакує Фінляндію, створюючи штучну міграційну кризу – ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
22.11.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»