<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Політика
Світ
22.11.2023 795

Макрон звернувся до лідера Китаю з проханням щодо України

Макрон наголосив на незмінній підтримці України Францією та закликав китайську владу підтримувати діалог з Києвом.

2cf5cd9bcdbc486c08b60149bba90667_22.11.23

Президент Франції Емманюель Макрон під час телефонної розмови з головою Китаю Сі Цзіньпіном обговорив російську агресію проти України та бойові дії на Близькому Сході. Пише ТСН. 

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Єлисейського палацу.

У повідомленні вказується, що Макрон наголосив на незмінній підтримці України Францією та закликав китайську владу підтримувати діалог з Києвом.

"Президент Республіки заявив про незмінну підтримку Францією України, яка протистоїть агресивній війні з боку Росії, а також висловив глибоке занепокоєння у зв’язку з повідомленнями про військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю", — йдеться в повідомленні.

Крім того, президент Франції обговорив з лідером КНР зусилля щодо надання гуманітарної допомоги цивільному населенню сектору Гази.

У свою чергу китайський лідер заявив, що Пекін готовий до зміцнення зусиль щодо питань торгівлі та закінчення війни в Україні.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ситуація, яка склалась на фронті, потребує змін для країн Заходу у питання допомоги Україні.

Крім того, ми раніше інформували, що Міністерство оборони США оголосило про додаткову допомогу Україні. Вона стосується безпеки та оборони критичних потреб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Макрон звернувся до лідера Китаю з проханням щодо України 5.00 5 1
Політика / Світ
22.11.2023 795
Еще материалы раздела «Світ»