НОВИНИ ДНЯ: Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2023 481

Зеленський сказав, коли до України повернуться більшість біженців

Глава держави закликав світ допомогти Україні з протиповітряною обороною.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що більшість громадян повернуться додому з закордону, якщо сім-вісім найбільших міст будуть надійно захищені комплексами ППО.

Про це глава держави розповів у інтерв’ю The Sun. Пише ТСН. 

Зеленський назвав умову повернення українських біженців

"Якщо сім-вісім найбільших міст та їхні регіони в Україні матимуть повну та комплексну ППО, ми повернемо більшість наших людей з різних країн, ми повернемо їх до України", – сказав президент.

Він додав, що якщо державі вдасться повернути українців з закордону, вони працюватимуть і сплачуватимуть податки, які допоможуть закрити "основний розрив" у держбюджеті. Тоді державі не доведеться просити фінансову допомогу у США та партнерів з Європи у такій кількості, як зараз.

"Допоможіть Україні з ППО – і найближчим часом ви не почуєте від міжнародних партнерів повідомлень про те, що вони не можуть надати Україні такої великої фінансової допомоги. Вона нам буде не потрібна. Ми впораємося з цим самі", – наголосив Зеленський.

До слова, напередодні Зеленський заявив, що народ України продовжує боротися проти російської агресії, але "завершиться все не так швидко, як нам би хотілося".

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський сказав, коли до України повернуться більшість біженців 5.00 5 1
Політика / Україна
22.11.2023 481
Еще материалы раздела «Україна»