<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українціввсі новини дня
Політика
Європа
22.11.2023 367

У ЄС шукають як передати Україні російські активи: Мішель назвав один із варіантів

Президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що частина заморожених російських активів має бути використана для підтримки України.

_mishel_prezident_evropeyskogo_soveta_gettyimages_43107c5f15532d8b3d9770abe192d9d9_650x410_22.11.23

Про це Мішель сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента РБК-Україна.

 

З його словами, Верховному представнику Європейської комісії було доручено внести конкретну юридичну пропозицію по тому, як можна використати російські активи.

"Загалом це сума в 300 мільярдів євро у світі, з них 200 мільярдів євро в Європі, всередині ЄС. Найбільш реалістичне рішення - використати відсотки від цих заморожених активів, і ми працюємо на юридичному рівні, щоб ці активи використовувалися для підтримки України", - сказав Мішель.

Варто зауважити, що сьогодні прем'єр-міністра України Денис Шмигаль заявив, що Україна має використати активи РФ, які заморозили західні партнери, для свого відновлення.

Конфіскація російських активів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що наша держава разом з партнерами працює над створенням можливості конфіскувати заморожені російські активи, в тому числі, і державні, в країнах-союзниках. Ці кошти мають відправити на відбудову України. Наразі йде мова про майже 500 млн доларів.

За даним Bloomberg, в ЄС вивчають процедуру конфіскації 200 млрд євро заморожених активів російського центрального банку, проте там зіштовхнулися з юридичними перешкодами.

США готові конфіскувати активи РФ

Нагадаємо, нещодавно держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Україні вперше передадуть конфісковані у російських підсанкційних олігархів активи.

За його словами, гроші будуть направлені на підтримку українських ветеранів. Це перший крок США у питанні передачі Україні заморожених російських активів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЄС шукають як передати Україні російські активи: Мішель назвав один із варіантів 5.00 5 1
Політика / Європа
22.11.2023 367
Еще материалы раздела «Європа»