НОВИНИ ДНЯ: Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2023 417

У Єврокомісії пояснили, що заважає постачанню снарядів Україні

До весни 2024 року виробничий потенціал оборонних підприємств у ЄС сягне більше мільйона артилерийських снарядів. Водночас для передачі боєприпасів Україні потрібне відповідне рішення, якого наразі немає.

Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, пише DW.

За його оцінкою, яку він зробив після відвідування військово-промислових компаній в 15 країнах ЄС, до кінця 2024 року загальна кількість боєприпасів становитиме навіть 1,3-1,4 мільйона снарядів.

Водночас, за його словами, "проблема полягає в ситуації з контрактами загалом", оскільки близько 40% продукції залишає Європу і йде в треті країни. А для того, щоб усі вироблені боєприпаси були передані Україні, країни Євросоюзу мають віддати пріоритет виробництву саме для неї. За словами єврокомісара, такою спочатку була його пропозиція, проте її не підтримала Рада ЄС.

"Ми крок за кроком будуємо європейський ринок оборони. Підписання контрактів дасть змогу прискорити наші поставки в Україну", - зазначив Бретон, додавши, що окрім всього для постачання снарядів Києву на першому місці має бути політична воля.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Єврокомісії пояснили, що заважає постачанню снарядів Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
22.11.2023 417
Еще материалы раздела «Україна»