<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2023 673

Замінять радянську техніку: Ігнат назвав чотири комплекси, які будуть в основі ППО

Юрій Ігнат розповів, які західні системи будуть в основі української ППО.

7f7d4ffa30b8b280b4197773d3dcdf5d_23.11.23

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що згодом основу української системи ППО складатимуть американський ЗРК Patriot, розроблений європейським консорціумом Eurosam ЗРК далекої дії SAMP/T, німецький комплекс IRIS-T та норвезький ЗРК середньої дальності NASAMS, які поступово замінять радянську техніку. Пише ТСН. 

Таку думку речник висловив на брифінгу у "Медіацентрі Україна – Укрінформ".

"Основні чотири комплекси, які, мабуть, стануть основою нашого ППО у подальшому, – це Patriot, SAMP/T, IRIS-T та NASAMS. Самі ці системи складатимуть щит від Повітряних сил, а надалі вже ешелонована ППО буде розподілятися по родах та видах інших Сил оборони. Будемо посилюватися. Зараз це посилення проходить шляхом введення додаткових мобільних вогневих груп", – сказав Ігнат.

За словами речника, Повітряні сили, зараз мають більше оновлених західних систем, які поступово на певних напрямках витісняють радянську техніку.

"Ми не можемо нескінченно використовувати радянську техніку, все, що у нас було, ми використовуємо, але і боєкомплекти, і справність техніки виснажується. Її стане все менше", – пояснив він.

Юрій Ігнат також підкреслив, що західні союзники допомагають поповнювати комплекти зенітних керованих ракет С-300 і "Бук" і надають комплекти запасних частин. Але їхні запаси не вічні, тому все більше вони передають системи західного зразка: від малого ППО, ППО сухопутних військ та інших родів та Сил оборони, аж до зенітних ракетних систем, які є на озброєнні у Повітряних силах.

Нагадаємо, Ігнат розповів про атаки дронів по території Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Замінять радянську техніку: Ігнат назвав чотири комплекси, які будуть в основі ППО 5.00 5 2
Політика / Україна
23.11.2023 673
Еще материалы раздела «Україна»