<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2023 823

Відіграє важливу роль: воїни ЗСУ розповіли про західну зброю, яка в рази краща за радянський аналог

Захисники України розповіли про роботу БМП на фронті.

8774bec4060516dcb2156855cff09e47_23.11.23

БМП CV-90 називають мінітанком і вона є на озброєнні ЗСУ. Саме вона допомогла захисникам України відбити в окупантів село Андріївка під Бахмутом. Пише ТСН. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Юлі Кирієнко.

Коли шведська бойова машина піхоти виїжджає на позиції, то окупанти її не чують, оскільки ця БПМ дуже тиха.

CV-90 стоїть на озброєнні у підрозділі "холодноярівців". Захисники України кажуть, що окупантів на цій ділянці фронту здивувала така зброя. Цю БМП ще називають мінітанк. Все через гармату калібром 40 міліметрів. Це прошиває ворожі позиції і техніку наскрізь. Стріляти вона може на відстань аж 10 кілометрів. Це вдвічі більше за спроможності радянської БМП. Ще не менш важливий бонус цієї машини - міцна броня. Бо витримує осколки снарядів і удари дронів ворога.

Такі машини все частіше можна зустріти на східному фронті. Перші постачання цих CV-90 почались на початку року. Нині їх сотні у різних підрозділів. Вони настільки добре проявили себе в боях, що Україна та Швеція домовились про спільне виробництво CV-90. У планах виробити до тисячі одиниць аби повністю пересадити бронегрупи ЗСУ із радянських БМП на цю - сучасну. Бо вона не лише маневрена та міцна. А й невидима навіть серед ночі.

"Ми виїжджаємо на дистанцію десь кілометр і відпрацьовуємо по позиціях ворога. Також вивозимо піхоту до позицій. та забираємо. Можемо набирати, як евакуаційна машина", - каже боєць "Матрос".

Єдине про що шкодують бійці, що машина зʼявилась у ЗСУ лиш тепер. "Холодноярівці" воювали у найгарячіші дні під Ізюмом торік, тримали Бахмут і околиці. Тепер на цьому ж напрямку ведуть штурмові дії.

"Вона відіграє важливу роль. Якщо її буде більше у бригадах, які ведуть бойові дії, ми зможемо безпечно воювати. вивозити своїх поранених. Ми зможемо непомітно підʼїхати до противника, нанести дуже велике ураження", - каже командир підрозділу "Чорний".

Нагадаємо, у вересні 2023 року стало відомо, що Україна та Швеція спільно виготовлятимуть для української армії бойові машини піхоти БМП CV-90.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відіграє важливу роль: воїни ЗСУ розповіли про західну зброю, яка в рази краща за радянський аналог 5.00 5 2
Політика / Україна
23.11.2023 823
Еще материалы раздела «Україна»