<
НОВИНИ ДНЯ: РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні днівсі новини дня
Політика
Світ
23.11.2023 636

Україна просить у США радари Sentinel – Politico

Ця техніка важлива для проходження зими.

0240d8b39f22eb6e7aac8adaf74cbea7_23.11.23

Україна хоче отримати від Сполучених Штатів Америки радари малої дальності Sentinel. Вони необхідні, аби відстежувати різні ворожі об'єкти. Зокрема, балістику. Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання Politico.

Автори матеріалу пишуть, що такий запит пов'язаний із занепокоєнням України щодо можливих чергових ударів по енергетичній інфраструктурі армією Російської Федерації.

Зазначається, що радари ближньої дії Sentinel призначені для відстеження балістичних ракет, тихохідних безпілотників, літаків, вертольотів та інших об'єктів.

Київ нібито заявляє, що цей запит має вирішальне значення, аби пережити зиму. Ці радари можуть забезпечити більше покриття для тих частин країни, які щоденно потерпають російських атак. Радари можуть використовуватися для захисту заводів, де Україна планує виробляти власне озброєння.

Нагадаємо, видання ABC News опублікувало матеріал про те, що після початку війни Ізраїлю з ХАМАСом зменшилося постачання снарядів Україні. Зазначається, що передавання скоротилося "на понад 30%".

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна просить у США радари Sentinel – Politico 5.00 5 1
Політика / Світ
23.11.2023 636
Еще материалы раздела «Світ»