<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогерки  Синоптики прогнозують теплий липень  IKEA повертається в Україну: що відомовсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.11.2023 344

ЄБРР виділив 200 млн євро для підвищення енергетичної безпеки України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть кредит у розмірі 200 млн євро, щоб допомогти НАК "Нафтогаз України" створити стратегічні запаси газу у другому зимовому опалювальному сезоні після російського вторгнення у лютому 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення банку.

Кошти для "Нафтогазу" будуть за кредитом у розмірі 300 млн євро, наданим минулого року, що є частиною пакету донорської підтримки у розмірі 500 млн євро, включаючи грант з Норвегії.

Підписання відбулося у Києві, де ЄБРР представляв керуючий директор зі Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, а "Нафтогаз" - голова НАК Олексій Чернишов.

"Ми пишаємося нашою співпрацею з "Нафтогазом", який також удосконалює своє управління і після труднощів у минулому успішно завершив реструктуризацію своїх облігацій. Ми готові підтримувати його й надалі", - сказав Маттео Патроне.

Підписання реалізує угоди, укладеної у червні на конференції з відновлення України в Лондоні між президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо та прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Це частина зусиль ЄБРР щодо підвищення енергетичної безпеки країни – одного з п'яти інвестиційних пріоритетів підтримки ЄБРР реальної економіки України.

Усі інвестиції ЄБРР в Україні передбачають поділ ризиків з донорами та партнерами, в даному випадку з Норвегією та Нідерландами.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄБРР виділив 200 млн євро для підвищення енергетичної безпеки України 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.11.2023 344
Еще материалы раздела «Економіка»