НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2023 432

Україна обговорюватиме розблокування кордону з новим урядом Польщі, - Мінінфраструктури

Мінінфраструктури України обговорюватиме розблокування кордону, який з початку листопада перекрили польські перевізники, вже з новим урядом Польщі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра інфраструктури України Сергія Деркача в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що зараз українська сторона намагається говорити з воєводами, а також допомагає гуманітарними вантажами нашим водіям, харчуванням та вирішує питанням з паливом.

"Вчора відправили офіційні запити до воєвод з Любліна і Підкарпатського воєводства, щоб вони забезпечили необхідні умови нашим водіям. Хоча б так. А говорити про розблокування, напевно, вже будемо з новим урядом", - розповів Деркач.

Як відомо, після проведення парламентських виборів у Польщі президент Анджей Дуда доручив премʼєр-міністру Матеушу Моравецькому сформувати новий уряд.

Його мають сформувати опозиційні партії "Громадянська платформа", "Третій шлях" і "Лівиця".

Вони уже домовились про створення коаліції та обрання прем'єр-міністром Дональда Туска, але реальна зміна влади уряду відбудеться лише у середині грудня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна обговорюватиме розблокування кордону з новим урядом Польщі, - Мінінфраструктури 5.00 5 2
Політика / Україна
23.11.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»