<
НОВИНИ ДНЯ: Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборонивсі новини дня
Політика
Світ
23.11.2023 348

Туреччина обговорює з ЄС купівлю 40 літаків Eurofighter Typhoon, − Reuters

Туреччина почала обговорювати з Європою купівлю 40 літаків Eurofighter Typhoon, розуміючи, що її запит на винищувачі F-16 від Сполучених Штатів можуть не задовольнити.

Про це пише Reuters з посиланням на джерело у турецькому міністерстві оборони.

Міністр оборони Яшар Гюлер минулого тижня заявив, що Туреччина веде переговори про купівлю літаків з Великобританією та Іспанією, водночас Німеччина заперечувала проти цієї ідеї.

Гюлер вів переговори з цього питання зі своїм британським колегою Грантом Шаппсом в Анкарі в четвер. Анкара хоче придбати найдосконалішу, нещодавно побудовану версію Eurofighter.

У жовтні 2021 року Туреччина, яка є членом НАТО, зробила запит на придбання 40 винищувачів F-16 від Lockheed Martin Corp і 79 комплектів для модернізації актуальних військових літаків.

Адміністрація президента CША Джо Байдена підтримує продаж Анкарі винищувачів вартістю 20 мільярдів доларів. Однак у Конгресі США виступили проти цього через затримку Туреччиною розширення НАТО та ситуації щодо дотримання прав людини у країні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Туреччина обговорює з ЄС купівлю 40 літаків Eurofighter Typhoon, − Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
23.11.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»