НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.11.2023 421

Похолодання в Україні: чи запровадять планові відключення світла — відповідь заступниці міністра

На сьогодні ситуація з електропостачанням в Україні є контрольованою.

d843b7eee830fa2b1f85bddb8a3e7dec_24.11.23

У Міністерстві енергетики не планують запроваджувати графіків відключення електроенергії для побутових споживачів тільки через зниження температури в зимовий період.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра Світлана Гринчук. Пише ТСН. 

Вона зауважила, що зі зниженням температури зростає споживання електроенергії, однак запевнила, що така ситуація передбачалася і на сьогодні вона є контрольованою.

“Якщо не буде значних обстрілів, не буде значних пошкоджень, в тому числі, і через погодні умови... Ми бачимо зараз - налипання снігу, може бути вітер. Але це стандартні умови, які швидко відновлюються. Якщо в нас не буде оцих критичних моментів, то ситуація є контрольованою і ми не плануємо вводити жодних графіків відключення", - заявила Світлана Гринчук.

За її словами, теперішній аварійний ремонт 7 енергоблоків триватиме незначний період, оскільки його причини “в технологічних моментах, які швидко можна врегулювати”.

“Ми прогнозували зниження температури. З тією ситуацією, яка в нас зараз, навіть при зниженні температури ми не плануємо графіки відключень, особливо для побутових споживачів", - запевнила заступниця міністра.

Нагадаємо, раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко припустив, що графіки відключення світла в Києві можуть застосовуватися, коли середньодобова температура сягне 8-10 градусів нижче нуля.

Оценка материала:

5.00 / 1
Похолодання в Україні: чи запровадять планові відключення світла — відповідь заступниці міністра 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.11.2023 421
Еще материалы раздела «Суспільство»