<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампомвсі новини дня
Політика
Світ
24.11.2023 882

Путін заявив про готовність до "мирних" переговорів з Україною: в ISW попередили про пастку

Україна висловлює свою готовність вести переговори, але лише тоді, коли Росія виведе свої війська з міжнародно визнаних територій.

711ca32fcd93906469edf7a2903468cc_24.11.23

Заява російського диктатора Володимира Путіна про готовність до "мирних" переговорів у війні є неправдивою. Таким чином очільник Кремля хоче змусити Захід передчасно підштовхнути Україну до фальшивих переговорів. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики попереджають, що Путін подібними заявами фальшиво сигналізує про готовність брати участь у так званих змістовних "мирних" переговорах в Україні.

"Путін та інші російські офіційні особи регулярно неправдиво стверджували, що Кремль готовий вести переговори, щоб припинити війну, сигналізуючи, що Кремль підтримує свої максималістські цілі, включно з територіальними претензіями та зміною режиму. Офіційні особи Кремля проштовхували цей наратив, стверджуючи, що Україна не бажає вести переговори з Росією, ймовірно, щоб змусити західних чиновників передчасно пропонувати вигідні для Росії поступки, а не брати участь у змістовних, добросовісних переговорах", - пояснили в ISW.

Аналітики наголосили, що українські офіційні особи постійно висловлювали свою готовність вести переговори з Росією, але лише в разі, якщо Путін виведе свої війська з території України, включно з Донбасом і Кримом.

"ISW не помітив жодних ознак того, що Путін не зберігає своїх максималістських цілей і продовжує оцінювати, що передчасне припинення бойових дій в Україні значно збільшує ймовірність поновлення російської агресії на набагато вигідніших для Кремля умовах у найближчому майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 листопада під час виступу на віртуальному саміті G20 Путін заявив, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від "мирних переговорів" з Україною.

Оценка материала:

5.00 / 3
Путін заявив про готовність до "мирних" переговорів з Україною: в ISW попередили про пастку 5.00 5 3
Політика / Світ
24.11.2023 882
Еще материалы раздела «Світ»