<
НОВИНИ ДНЯ: Переговори України і Росії: Путін зробив нову заяву   В ISW назвали проблему, що не дозволяє ЗСУ припинити обстріли Харкова  Прогноз погоди в Україні на 20 травня: де буде дощити  Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°всі новини дня
Політика
Україна
25.11.2023 526

Україна переходить на "військовий митний безвіз": Міноборони роз'яснило деталі

Переміщення зброї та військової техніки Збройних сил України через державний кордон відбуватиметься за такою самою процедурою, як у Європейському союзі та країнах-членах НАТО.

_dopomoga_gettyimages_1238448930_450cb311f1fa265c8e750cf8bf802c92_650x410_25.11.23

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

В оборонному відомстві умовно назвали таку новацію "військовим митним безвізом" для ЗСУ.

Відповідна ініціатива Міноборони, Міністерства фінансів України та Державної митної служби була підтримана урядом.

Кабмін своєю ухвалою затвердив документ "Форма 302", покликаний наблизити стандарти НАТО.

Що дозволить Форма 302

Такий документ використовуватиметься для декларування військової техніки та інших товарів підрозділів ЗС України, держав-членів НАТО та ЄС, розповіли у Міноборони.

У відомстві також пояснили, що "форма 302" замінює митну декларацію та "значно економить час". Так, вона дозволить ЗСУ переміщати техніку за кордон на навчання за спрощеною процедурою.

За словами заступника голови МОУ Юрія Джигира, "форма 302" є реальним інструментом, який давно та успішно працює у всіх державах Північноатлантичного альянсу.

"І запрацює в Україні. Цей крок відображає нашу готовність до інтеграції в НАТО у всіх сферах", - прокоментував представник міністерства.

У Міноборони додали, що постановою уряду було закріплено положення про обмін інформацією між Держмитслужбою та МОУ.

Що передувало

Нагадаємо, наприкінці літа Верховна Рада спростила митне декларування військової техніки під час транскордонного переміщення.

23 серпня нардепи підтримали законопроект, розроблений з метою спрощення процедури переміщення через митний кордон України військової техніки та інших товарів Збройних Сил України, які виїжджають за кордон на військові навчання або з іншою тимчасовою метою, а також спрямованих на збройні сили держав - членів ЄС і НАТО в Україні з такою ж метою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна переходить на "військовий митний безвіз": Міноборони роз'яснило деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
25.11.2023 526
Еще материалы раздела «Україна»