<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
24.11.2023 318

У Повітряних силах оцінили, скільки ракет могла накопичити Росія

Росія могла накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет напередодні зими. Ймовірно, окупанти можуть використати їх для атак України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Так, кілька місяців вже немає таких обстрілів, як це було влітку. Якщо у підсумку рахувати, понад 100 ракет кожного літнього місяця приблизно використовувала. Вже в осінні місяці ті, що пройшли, таких інтенсивних обстрілів ракетами немає. Ми бачимо більше Х-59, Х-31. Але є теж "Іскандер-М", "Іскандер-К"", - сказав речник.

Ігнат додав, що за даними Генерального штабу і Повітряних сил, восени РФ на місяць використовує кілька десятків ракет для ударів по Україні. За його словами, окупанти могли накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет.

"Потужності Росії ГУР озвучувало. 100 ракет в місяць вони можуть виготовляти. Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, може, навіть 900 (ракет, - ред.). Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35), а також "Онікси", ракети С-300. Ми говоримо тільки про далекобійні ракети", - пояснив Ігнат.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Повітряних силах оцінили, скільки ракет могла накопичити Росія 5.00 5 1
Політика / Україна
24.11.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»