<
НОВИНИ ДНЯ: Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraphвсі новини дня
Політика
Україна
26.11.2023 692

Вибори в Україні 2024 року: Арахамія пояснив причину чуток про тиск Заходу

На Заході прекрасно розуміють труднощі, які існують з проведенням виборів в Україні під час війни.

77d7bcc7bd3190a7cd15f860013eaba3_26.11.23

Лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія вважає, що наступного року в Україні не можна проводити ні президентські, ні парламентські, ні місцеві вибори. Пише ТСН. 

Про це він говорив в інтерв'ю Наталії Мосейчук у межах авторського проєкту "Мосейчук+"

За його словами, ніхто на Заході не чинить тиску на українську владу вимогою про проведення будь-яких виборів в умовах війни. При цьому Арахамія пояснив, звідки з’явилися такі чутки.

"Поодинокі були політики, які казали про те, що "ось вам можливо треба буде сідати за стіл перемовин з росіянами чи з кимось іншим... і тоді, якщо ви будете умовно нелегітимні, тоді до вас можуть бути такі питання, можливо вам треба провести вибори". Отака була дискусія”, - описав ситуацію він.

Водночас, стверджує голова найбільшої парламентської фракції, на Заході прекрасно розуміють труднощі, які існують з проведенням виборів в Україні під час війни.

“Коли ти просто до конкретики доходиш, кажеш: а як військові будуть голосувати чи балотуватись, а як 6 мільйонів людей за кордоном мають віддати свої голоси, а яким чином це зробити так, щоб повітряна тривога не була цілий день... Вони не мають відповіді. Ніхто на ці питання не має відповіді насправді. І кажуть: ну добре-добре, працюйте, як працювали", - резюмував Давид Арахамія.

Нагадаємо, раніше народний депутат Олексій Гончаренко заявив, нібито президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення провести наступні президентські вибори 31 березня 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вибори в Україні 2024 року: Арахамія пояснив причину чуток про тиск Заходу 5.00 5 2
Політика / Україна
26.11.2023 692
Еще материалы раздела «Україна»