<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
25.11.2023 788

У Росії проблеми з "Калібрами", — розвідка

Через логістичні проблеми чорноморського флоту РФ у Новоросійську Росія втратила змогу бити по Україні крилатими ракетами типу "Калібр".

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

"Здатність Чорноморського флоту Росії використовувати свою базу в Новоросійську для перезавантаження суден крилатими ракетами, ймовірно, стане суттєвим фактором оперативної ефективності флоту", – повідомляють у розвідці.

Традиційно Чорноморський флоти провів перезарядку крилатих ракет у Севастополі в Криму, але оскільки там він дедалі частіше опиняється під загрозою українських ударів, Росія, швидше за все, розглядатиме Новоросійськ як найкраще альтернативне місце для перебазування.

"Однак переміщення та перезавантаження ракет вимагатиме нових процесів доставки, зберігання, обробки та завантаження", – зазначили у розвідці.

Відомо, що 13 листопада українські військові заявили, що РФ призупинила удари морськими крилатими ракетами через логістичні проблеми в Новоросійську.

"Росія намагатиметься прискорити подолання цих проблем, щоб морські крилаті ракети могли бути включені до зимової кампанії з завдання ударів по Україні", – додає розвідка.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії проблеми з "Калібрами", — розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
25.11.2023 788
Еще материалы раздела «Україна»