<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Росія
25.11.2023 329

Через західні санкції РФ втратила 76 пасажирських літаків

Через санкції США та Євросоюзу РФ втратила 76 пасажирських літаків. Через обмеження до Росії заборонили постачати літками та комплектуючі, а також зобов'язали лізингодавців повернути літаки, які вже здані в лізинг. Про це заявив міністр транспорту РФ Віталій Савельєв, — пише російський Комерсант.

Відомо, що санкції щодо російської авіагалузі було введено після початку вторгнення РФ в Україну.

«Нас несподівано застали зненацька рішеннями забрати літаки. Загалом ми втратили 76 пасажирських суден», — сказав Савельєв.

Крім того, у рамках санкцій США та Європейський Союз заборонили постачати до РФ літаки та комплектуючі, а також зобов’язали лізингодавців повернути літаки, які вже здані в лізинг. За даними Bloomberg, їх число становило до 40% російського флоту.

Через це іноземні судна російських авіакомпаній заарештували за кордоном.

Станом на 16 листопада, найбільша лізингова компанія РФ відмовилася від анонсованих влітку планів на 30% підвищити ставки на лізинг 37 літаків, що належали дочірній GTLK Europe.

Більшість цих лайнерів експлуатують авіакомпанії Аерофлот та Росія, а також S7, Аврора та Ямал.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через західні санкції РФ втратила 76 пасажирських літаків 5.00 5 1
Політика / Росія
25.11.2023 329
Еще материалы раздела «Росія»