<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Українівсі новини дня
Політика
Росія
26.11.2023 600

Росія заявила про втрату майже 80 пасажирських літаків через санкції

Через західні санкції РФ втратила десятки пасажирських літаків.

04312d4920a28f8fbb69631adef44b4a_26.11.23

Голова Міністерства транспорту Росії Віталій Савельєв заявив, що РФ, внаслідок введених Заходом санкцій проти її авіагалузі, втратила 76 пасажирських літаків. Пише ТСН. 

Про це повідомляє російський "Комерсант".

"Нас несподівано застали зненацька рішеннями забрати літаки. Загалом ми втратили 76 пасажирських суден", - сказав Савельєв.

Санкції щодо російської авіагалузі були введені після початку російського вторгнення до України. Зокрема, США і ЄС заборонили постачання до РФ літаків і комплектувальних, а також зобов'язали лізингодавців повернути літаки, які вже здали в лізинг (їх кількість, за даними Bloomberg, становила до 40% російського флоту).

Крім того, іноземні судна російських авіакомпаній заарештували за кордоном.

"Як стало відомо 16 листопада, в ГТЛК (найбільша лізингова компанія РФ – ред.) відмовилися від анонсованих влітку планів на 30% підвищити ставки на лізинг 37 літаків, що належали дочірній GTLK Europe. Більшість цих лайнерів експлуатують "Аерофлот" і "Росія", а також S7, "Аврора" і "Ямал". Компромісу, за даними "Комерсанта", вдалося досягти завдяки втручанню Мінтрансу", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ГУР провело кібероперацію проти "Росавіації" та отримало секретні документи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія заявила про втрату майже 80 пасажирських літаків через санкції 5.00 5 1
Політика / Росія
26.11.2023 600
Еще материалы раздела «Росія»