<
НОВИНИ ДНЯ: Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Росія
26.11.2023 3164

У Росії визнали “іноагентом” колишнього прем’єр-міністра

Колишнього очільника російського уряду звинуватили у “дискредитації зовнішньої та внутрішньої політики Російської Федерації”.

7ff0317534e4a84dfd207290ac47d2f4_26.11.23

У п’ятницю, 24 листопада, Міністерство юстиції РФ внесло колишнього російського прем'єр-міністра країни Михайла Касьянова до реєстру “іноземних агентів”. Його звинуватили в “дискредитації зовнішньої та внутрішньої політики Російської Федерації” та виступах проти воєнних дій в Україні. Пише ТСН. 

Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

“М.М. Касьянов брав участь у створенні та розповсюдженні для необмеженого кола осіб повідомлень і матеріалів іноземних агентів, поширював недостовірну інформацію про прийняті органами публічної влади Російської Федерації рішення і політику, що проводиться ними. Виступав проти спеціальної військової операції [так у Росії називають війну] в Україні, брав участь як респондент на інформаційних майданчиках, що надаються іноземними структурами”, - перераховано “гріхи” колишнього російського прем’єра у офіційному повідомленні.

Також Касьянову дорікають членством в “Антивоєнному Комітеті Росії” — об'єднанні, яке, за твердженням Мін'юсту РФ, “спрямоване на дискредитацію зовнішньої та внутрішньої політики Російської Федерації”.

Хто такий Касьянов

Михайло Касьянов займав посаду прем'єр-міністра РФ від травня 2000 року до лютого 2004 року. У 2017 році видання Forbes назвало Касьянова одним із найефективніших прем'єр-міністрів в історії сучасної Росії.

Від 2005 року перебуває в опозиції до чинної влади в Кремлі. У 2010 році він спільно з опозиціонерами Борисом Нємцовим, Володимиром Рижковим та Володимиром Міловим створив коаліцію “За Росію без свавілля та корупції”, яка пізніше перетворилася на "Партію народної свободи" (ПАРНАС).  У травні 2023 року цю партію було ліквідовано рішенням Верховного суду РФ.

Від червня 2022 року Михайло Касьянов проживає за кордоном.

Нагадаємо, на початку 2023 року у Держдумі РФ запропонували надати статус іноагента українській письменниці, перекладачці та культурній діячці Лесі Українці, а також знести всі її пам'ятники.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії визнали “іноагентом” колишнього прем’єр-міністра 5.00 5 2
Політика / Росія
26.11.2023 3164
Еще материалы раздела «Росія»