<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Світ
27.11.2023 341

Підводний тунель Путіна: чи погодиться Китай на проєкт Кремля — думка експерта

У Росії вже не вірять, що Кримській міст встоїть і тому придумали проєкт підводного тунелю.

fb13d0c3092a9c64ad50f90481120850_27.11.23

Після розголошення намірів президента Росії Володимира Путіна побудувати підводний тунель під Керченською протокою, щоб з’єднати Росію з Кримом, на допомогу Китаю росіянам сподіватися марно. Пише ТСН. 

Таку думку в ефірі національного телемарафону висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

За його словами, у Кремлі тепер уже самі не вірять, що Кримській міст встоїть і саме тому придумали проєкт із будівництвом підводного тунелю. Однак, вважає експерт, сподіватися у цьому на допомогу Китаю не варто.

“По-перше, зараз це публічно оголосили – це значить все, угода буде зірвана, китайці не підуть на це. Для китайців існує поняття "втраченої вигоди". Вони розуміють, що вони зароблять 5 мільярдів, а втратять 55 потенційно, які б вони могли заробити на інших проєктах... Ясна річ, що під загрозою санкцій Китай тепер на це не піде. Я вважаю, що ця операція вже зірвана", - висловив свою думку Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російські й китайські бізнесмени, пов'язані з урядом, провели секретне обговорення планів будівництва тунелю, який з'єднає Росію з Кримом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Підводний тунель Путіна: чи погодиться Китай на проєкт Кремля — думка експерта 5.00 5 2
Політика / Світ
27.11.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»