<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
27.11.2023 491

"Всі чекають перших бойових": бойова медикиня розповіла про ставлення до дівчат на війні

Анастасія Муцей розповіла про дівчат на фронті та підготовку до бойових виходів.

4f49c05acfc30f88933691f4f10c8303_27.11.23

Бойова медикиня Інтернаціонального легіону територіальної оборони ЗСУ Анастасія Муцей розповіла про ставлення до дівчат на війні. Вона зазначила, коли людина тільки потрапляє в бойову роту – неважливо, дівчина ти чи хлопець, всі чекають перших бойових виходів.

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв'ю журналістці TSN.UA Аліні Туришин.

"Коли ти виходиш на перші бойові, і люди бачать – чи ти смілива, чи витримуєш взагалі все, що трапляється на нулі, тоді вже починають тебе сприймати чи не сприймати. Але стосовно сексизму – в мене ніколи не було проблем з тим, що я дівчина. Інші дівчата мені розповідали зовсім інші історії з української армії", - зазначила вона.

За словами медикині, це може пов'язано з тим, що вона служить в Інтернаціональному легіоні.

"Можливо тому, що в нас іноземці, і вони звикли до того, що дівчата також військовозобов'язані, бачили це в своїх країнах, своїх арміях, коли дівчина може бути офіцером, і ти маєш її слухати, коли дівчина може бути комбат-медиком, і вона не цурається тягнути цього пораненого на собі, не думає про себе, а думає про пораненого. Вони це все бачили, і для їх ока це нормально", - розповіла Анастасія Муцей.

Як зазначила бойова медикиня, фізична підготовка грає дуже велику роль в тому, як до тебе ставляться на фронті.

"Якщо ти в якийсь момент не вивозиш, навіть на тренуваннях, то планка трохи нижче стає, і на тебе хлопці не можуть покластися. Коли ти виходиш "на нуль", від кожного в твоїй групі залежить твоє життя. Я думаю, що вони б не взяли дівчину, яка взагалі нічого не робить, не доводить, що вона має право бути тут", - резюмувала Анастасія.

Нагадаємо, бойова медикиня висловилась про чоловіків, які втекли за кордон та ухиляються від служби.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Всі чекають перших бойових": бойова медикиня розповіла про ставлення до дівчат на війні 5.00 5 2
Політика / Україна
27.11.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»