<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Європа
27.11.2023 344

Фон дер Ляєн заявила про виділення коштів на відновлення портової інфраструктури: яка сума

Кошти підуть "на швидкий ремонт та оновлення інфраструктури українських портів".

0d984c0bde6b87e594019ffd7f2331a5_27.11.23

Єврокомісія надасть Україні 50 млн євро ремонту та оновлення інфраструктури портів, які зазнали руйнувань через атаки армії РФ. Пише ТСН. 

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила у листі до Володимира Зеленського.

"Попри війну, Україна продовжує годувати світ. У цих зусиллях ви можете розраховувати на ЄС. Ми продовжуємо вдосконалювати наші шляхи солідарності та надамо 50 млн євро на ремонт вашої портової інфраструктури. Разом ми веземо українське зерно у світ", - наголосила очільниця Єврокомісії.

Фон дер Ляєн привітала відкриття Україною чорноморського гуманітарного коридору, який дозволив продовжити морський експорт. Політикиня наголосила, що з часом інвестиції в портову інфраструктуру дозволять повернутися до обсягів експорту, які були до початку війни.

За словами, фон дер Ляєн, у жовтні цього року Україна експортувала 4,6 млн тонн: 3,6 млн - кораблями та ще 1 млн - залізничним та автотранспортом.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна сподівається на ППО від партнерів для захисту "зернового коридору" в Чорному морі та Одеського регіону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фон дер Ляєн заявила про виділення коштів на відновлення портової інфраструктури: яка сума 5.00 5 1
Політика / Європа
27.11.2023 344
Еще материалы раздела «Європа»