<
НОВИНИ ДНЯ: Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росіївсі новини дня
Політика
Світ
27.11.2023 363

"У нас три цілі у цій війні": Нетаньяху вперше відвідав військових у Секторі Газа

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вперше від початку війни відвідав війська на півночі Сектора Газа.

_netanyagu_premer_ministr_izrayilyu_gettyimages_1178427887_c1f348bd1e287b8ca04362b546a634aa_650x410_27.11.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб повернути наших заручників, і врешті-решт ми повернемо їх усіх", - заявив він.

Водночас Нетаньяху додав, що в Ізраїлю три цілі у війні проти ХАМАСу.

"У нас три цілі в цій війні: знищення ХАМАСу, повернення всіх наших заручників і забезпечення того, щоб Газа більше не стала загрозою для держави Ізраїль. Ми будемо йти до кінця, до перемоги. Ніщо не зупинить нас, і ми переконані, що у нас є сила, міць, воля і рішучість досягти всіх цілей війни, і ми їх досягнемо", - заявив прем'єр.

Нетаньяху також відвідав один із тунелів ХАМАС, виявлених ізраїльськими військами.

Разом із ним у поїздці брали участь глава його адміністрації Цахі Браверман, радник із національної безпеки Цахі Ханегбі, його військовий секретар генерал-майор Аві Гіль і заступник начальника штабу ЦАХАЛу генерал-майор Амір Барам.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня терористи ХАМАС атакували Ізраїль, вбивали та викрадали мирних людей та військових. У відповідь Ізраїль оголосив операцію "Залізні мечі" проти терористів.

27 жовтня ЦАХАЛ розпочав наступ на Сектор Газа. Стало відомо, що ХАМАС втратив контроль над територією. Бойовики біжать на південь.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що ЦАХАЛ не планує утримувати військових у Секторі Газа після закінчення війни.

Крім цього, ЦАХАЛ виявив тунель бойовиків ХАМАС у найбільшій лікарні Сектору Газа Аль-Шифе. Також ЦАХАЛ вдарив по підземних об'єктах ХАМАС. У них переховувалися старші командири бойовиків.

Оценка материала:

5.00 / 2
"У нас три цілі у цій війні": Нетаньяху вперше відвідав військових у Секторі Газа 5.00 5 2
Політика / Світ
27.11.2023 363
Еще материалы раздела «Світ»