<
НОВИНИ ДНЯ: Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
28.11.2023 299

Війна в Ізраїлі: російський політолог назвав дві головні цілі ЦАХАЛу

На думку російського політолога, Ізраїль досить непогано виконує поставлені цілі.

d9a1386d2cf03193666220f7362b0db7_28.11.23

Ізраїль у війні, яку розпочали бойовики ХАМАСу, має дві цілі: звільнення заручників та знищення терористичного угруповання. 

Таку думку висловив російський політолог, який перебуває в Ізраїлі, Аббас Галлямов в інтерв'ю ТСН.ua.

"Триває суперечка, яке завдання зараз стоїть перед нами (Ізраїлем - ред.) - звільнити заручників чи знищити ХАМАС. Не можна сказати, що ці два завдання не суперечать один одному, але все ж - це не одне і те саме. Якщо ти хочеш знищити ХАМАС, тобі не потрібні переговори. Якщо хочеш повернути заручників, то тоді, коли ти бомбардуєш, є якість обмеження. Нетаньяху зізнався, що це два рівнозначних завдання, які повинні вирішуватися одночасно", - вважає він.

На його думку, Ізраїль досить непогано виконує поставлені цілі. Перше - звільнення заручників уже розпочалося, друге - активно триває знищення бойовиків.

"Знищення ХАМАСа йде досить непогано. Ці два завдання Ізраїль налаштований виконувати. Після того, як він здійснить їх, тоді треба буде думати, що робити із Сектором Гази", - підкреслив російський політолог.

Нагадаємо, 24 листопада набуло чинності перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом. Станом на 26 листопада ХАМАС звільнив третю групу заручників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Війна в Ізраїлі: російський політолог назвав дві головні цілі ЦАХАЛу 5.00 5 2
Політика / Світ
28.11.2023 299
Еще материалы раздела «Світ»