<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт пікантної закуски з помідорів  Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачкавсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2023 446

У Раді візьмуться за Безуглу через її скандальні заяви про Залужного: документ

На думку Ірини Фріз, дописи Мар’яни Безуглої створюють підвалини для руйнування єдності у суспільстві та підривають довіру до військового керівництва держави в умовах воєнного стану.

3e919222e46213d48f71d9d30ea1c35a_28.11.23

Народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність" Ірина Фріз ініціює звільнення депутатки з фракції "Слуга народу" Мар’яни Безуглої з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю через її скандальні заяви про Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Пише ТСН. 

Про це Ірина Фріз написала у Facebook.

"(28 листопада - ред.) має відбутись засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Після серії дописів у соцмережі Мар’яни Безуглої, які створюють підвалини для руйнування єдності в суспільстві, підривають довіру до військового керівництва держави в умовах воєнного стану, згідно з рішенням нашої фракції ініціювала розгляд на Комітеті питання щодо позбавлення її посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю", – пише Фріз.

Депутатка наголосила, що політики мають припинити дискредитацію військових, бо "питання стосується спроможності держави протидіяти не лише зовнішньому ворогу, а й внутрішнім дестабілізаціям".

"Якщо для відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника комітету потрібно рішення парламенту, яке блокується попри наявність вже двох постанов від представника президента в парламенті, члена нашого Комітету Федіра Веніславського та співголови фракції "Європейська Солідарність" Ірини Геращенко, то для позбавлення керівництва підкомітету достатньо рішення Комітету з нацбезпеки. Розраховую на готовність членів Комітету розглянути питання та ухвалити рішення", – резюмувала Ірина Фріз.

Нагадаємо, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від "Слуги народу" Мар’яна Безугла закликала відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Нардепка поскаржилася, що "військове керівництво" нібито не має плану війни на 2024 рік.

Народний депутат від "Слуги народу", представник президента в Раді Федір Веніславський розкритикував заяву Безуглої про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Веніславський наголосив, що поведінка його колеги є неприпустимою, а перебування депутатки у Комітеті "може становити реальну загрозу національній безпеці".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді візьмуться за Безуглу через її скандальні заяви про Залужного: документ 5.00 5 2
Політика / Україна
28.11.2023 446
Еще материалы раздела «Україна»