НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2023 763

ППО в Україні захищає не лише столицю: Ігнат про нові системи ЗРК

За його словами, протиповітряна оборона посилюється не тільки в столиці.

17c3692d483c39c143583a69f6db4a3e_28.11.23

В Україні у багатьох регіонах нашої держави розміщені системи ППО, які прикривають українців та важливі інфраструктурні об’єкти від атак російських окупантів. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю NV розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Не треба говорити лише, що Київ один посилюється, це неправда. Так, Київ добре захищений, бо він найбільше атакується, і був атакований найбільше в минулий опалювальний сезон. Тому ми маємо розуміти, що Київ захищений - само собою. І інші регіони зараз уже захищені західними системами, — і NASAMS, і IRIS-T, та більше не скажу”, — пояснив Юрій Ігнат.

Він також додав, що Повітряні сили мають надію, що нова коаліція ППО на Рамштайні сприятиме надходженню більшої кількості західних зразків протиповітряної оборони.

“Будемо сподіватися, що створення цієї коаліції дозволить нам ще більше посилитися. Кожна додаткова установка, яка надходить із Заходу, чи кожна система ЗРК (батарея) — це захищене місто, захищені кілька об'єктів. Це підсилення”, — підкреслив речник.

Нагадаємо, що Ігнат підтвердив, що в травні Patriot збив над Брянською областю пʼять російських літаків.

Оценка материала:

5.00 / 2
ППО в Україні захищає не лише столицю: Ігнат про нові системи ЗРК 5.00 5 2
Політика / Україна
28.11.2023 763
Еще материалы раздела «Україна»