<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Україна
29.11.2023 8611

Україна змінить мобілізаційну політику: Данілов розкрив, у чому план

Данілов визнав, що існує проблема щодо мобілізації, але пояснив, що російська пропаганда перебільшує масштаби проблеми.

Україна планує змінити практику мобілізації, щоб зберегти боєздатність після майже двох років повномасштабної війни з Росією. Пише ТСН. 

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає The Guardian.

За його словами, про зміни в мобілізації буде оголошено вже цього тижня. Ці зміни включатимуть зокрема використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованої мобілізації та запевнення мобілізованих у тому, що вони виконуватимуть ролі, які відповідають їхнім цивільним навичкам.

"Деякі люди бояться, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть займатися іншою діяльністю. Зараз у нас новий міністр з новим підходом (йдеться про главу Міноборони Рустема Умєрова. – Ред.)", – заявив Данілов.

Данілов зазначив, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими кадровими компаніями України. Вони виявлятимуть людей із певними навичками, які хочуть допомагати армії, але не хочуть йти на фронт, та відмовлятимуть їх від спроб ухилитися від мобілізації.

"Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошені ті спеціальності, які потрібні, і люди зголошуватимуться на конкретну посаду. Наприклад, потрібні зварювальники або слюсарі і так далі", – пояснив секретар РНБО.

Данілов визнав, що існує проблема щодо мобілізації, але пояснив, що російська пропаганда перебільшує масштаби проблеми: "Росія намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією… У житті завжди є проблеми, не будемо переоцінювати".

Нагадаємо, у п'ятницю, 24 листопада, президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, на якій головними темами обговорення стали мобілізація, демобілізація і ротація військових.

Оценка материала:

5.00 / 8
Україна змінить мобілізаційну політику: Данілов розкрив, у чому план 5.00 5 8
Політика / Україна
29.11.2023 8611
Еще материалы раздела «Україна»