<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Політика
Світ
29.11.2023 509

Ситуація на фронті в Україні: у НАТО зробили невтішну заяву

Ситуація складна вздовж усієї лінії фронту, однак найважче - на сході, розповіли в НАТО.

2b3da13957ac36f579fab27313281d97_29.11.23

У НАТО назвали ситуацію на фронті в Україні "дуже складною", від початку контрнаступу ЗСУ лінія фронту не дуже змінилася. Пише ТСН. 

Про це заявив у понеділок генсек НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ.

За його словами, ситуація складна вздовж усієї лінії фронту, однак найважче - на сході.

"Ми бачимо велику кількість втрат. І найінтенсивніші періоди бойових дій, які від початку війни відбувалися минулими місяцями й тижнями. І в той час лінія фронту суттєво не змінилася", - сказав він.

За його словами, російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і в техніці. На думку Столтенберга, це є суттєвим досягненням української армії.

"Звісно, військові досягнення ЗСУ можна оцінювати метрами просування, але також втратами, яких зазнає російська армія. Лінія фронту не дуже сильно змінилася. Але також якщо російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і у спроможностях, то це є суттєвим досягненням. А також українські військові відштовхнули Чорноморський флот РФ. І це велике досягнення", - наголосив генсек НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ситуація на фронті в Україні: у НАТО зробили невтішну заяву 5.00 5 2
Політика / Світ
29.11.2023 509
Еще материалы раздела «Світ»