<
НОВИНИ ДНЯ: Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умовивсі новини дня
28.11.2023 337

Укренерго: Ліміти ще не вводили, але треба економити

Рівень споживання електроенергії в Україні зростає під впливом морозної погоди та у міру відновлення енергопостачання населених пунктів, що постраждали від негоди.

Як наслідок в НЕК «Укренего» закликають ощадливо споживати електроенергію, особливо в ранкові та вечірні години – з 9:00 до 11:00 та з 16:00 до 18:00.

«Одночасне заживлення великої кількості споживачів – це складний технічний процес, який може спричинити перевантаження електромереж й призвести до додаткових технічних пошкоджень», - зазначили в компанії.

Так, за минулу добу «Укренерго» заживило дві високовольтні повітряні лінії 330 кВ у південному регіоні, що були пошкоджені негодою, та ще одну лінію 330 кВ для підвищення надійності живлення в регіоні.

Ще одну високовольтну лінію заживили в роботу у східному регіоні.

Також впродовж доби в аварійний ремонт був виведений один блок теплової електростанції, натомість інший блок повернуто в роботу.

В «Укренерго» зазначили, що попри відключення, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, сьогодні достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Ліміти споживання не запроваджувались.

Водночас заплановано імпорт електроенергії у вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 1358 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 559 МВт.

Загалом через негоду станом на ранок вівторка, 28 листопада, знеструмленими залишались 559 населених пунктів в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 443 населених пунктів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Укренерго: Ліміти ще не вводили, але треба економити 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.11.2023 337
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»