<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2023 656

Як дружину Буданова Маріанну могли отруїти: експерт назвав одну з версій

Отруєння для Росії є популярним методом знищення ворогів. Тому не виключено, що дружину Кирила Буданова Маріанну могли отруїти чимось схожим на "Новачок".

50dcf471a3ca7ff059679bcbbc04fafc_28.11.23

Політтехнолог Сергій Гайдай переконаний, що до отруєння дружини керівника ГУР Кирила Буданова Маріанни причетна Росія. Пише ТСН. 

Про це він заявив в ефірі Radio NV.

"Саме отруєння і отрути - це основна, якщо можна так назвати, "фішка" ще радянських спецслужб, починаючи ще з часів створення Радянського Союзу", - сказав політтехнолог.

Експерт нагадав, що з часів СРСР радянські спецслужби розробляли отруйні речовини, якими труїли, зокрема за кордоном, ворогів радянського, а потім і російського режимів.

"І ми всі з вами це бачили, яка кількість ворогів радянської влади, а потім вже і Росії, була отруєна, і за кордоном теж. Це відомі справи останніх часів - і Скрипалів, отруєних в Британії, і є версія про отруєння [третього президента України] Ющенка під час виборчої кампанії, і їхніх опозиціонерів", — підкреслив політтехнолог.

Сергій Гайдай припускає, що очільник ГУР разом зі своєю сім'єю можуть бути ціллю для РФ.

"У них є такий інструмент, як отруєння, отрути — різні дуже, починаючи з "Новачка" і іншого — для тих, кого вони вважають ворогами. Мабуть, пан Буданов і його сім'я є для них такою ціллю", - додав Гайдай.

Отруєння дружини Буданова - Маріанни

Першим про отруєння дружини очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова Маріанни Буданової повідомило видання "Бабель" із посиланням на власні джерела у розвідці. Там зазначили, що це було отруєння важкими металами.

За інформацією співрозмовників у ГУР, дружина Буданова перебуває у лікарні. Маріанну госпіталізували, коли їй стан здоров'я став погіршуватися. Співрозмовник видання стверджує, що наразі ведеться розслідування з приводу імовірної спроби вбивства дружини начальника ГУР МО України.

Згодом стало відомо, що разом з дружиною Буданова отруїли ще кількох працівників ГУР. Їхні симптоми з'явилися пізніше. Нині вони також лікуються.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як дружину Буданова Маріанну могли отруїти: експерт назвав одну з версій 5.00 5 2
Політика / Україна
28.11.2023 656
Еще материалы раздела «Україна»