<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2023 491

Україна має перейти на воєнну економіку – прем’єр-міністр

Україні необхідно у перспективі створити воєнну економіку, за прикладом Ізраїля.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час інтерв'ю Financial Times.

За його словами, Україна має зосередити свою економіку на розвитку оборони та технологій. Прикладом для цього має слугувати Ізраїль.

Окрім цього прем'єр вважає, що Україна може бути "енергетичним хабом" для Європи, адже має запаси природного газу. Також Україна зменшить свою залежність від вразливих портів Чорного моря для експорту зерна.

Україна може посилити свій технологічний сектор, як це було зроблено для виробництва дронів. Що стосується занепокоєння ЄС щодо корупції в непрозорому державному секторі, Шмигаль запевнив, що ці питання вирішуються.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна має перейти на воєнну економіку – прем’єр-міністр 5.00 5 1
Політика / Україна
28.11.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»