<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Політика
Росія
30.11.2023 699

Путін і діти: диктатор закликав росіян більше народжувати

Очільник Кремля вважає, що багатодітність має стати способом життя в Росії.

3e0a4cc41c3323f142e3df0dd0ba25aa_30.11.23

Росіянам необхідно "відроджувати традиції багатодітності в сім'ях", вважає президент РФ Володимир Путін. Проте наразі його країна зіткнулася зі "складними демографічними викликами", а щоб їх подолати, потрібно народжувати більше дітей. Пише ТСН. 

Про це пише The Moscow Times із посиланням на промову очільника під час засідання Всесвітніх російських народних зборів.

Путін зазначив, що навіть наявність п'ятьох дітей у родині – це ще не ознака багатодітності.

Так, у росіян "зберігається традиція міцної, багатопоколінної сім'ї, де виховуються четверо, п'ятеро і більше дітей", сказав диктатор, але раніше, за його словами, в родинах було і по 7-8 дітей, а подекуди й більше. Тож цей тренд потрібно "відроджувати".

"Давайте ці чудові традиції зберігати й відроджувати. Багатодітність, велика сім'я мають стати нормою, способом життя для всіх народів Росії", – закликав Путін.

Цікаво, що на думку президента, не все вирішується грошима та додатковими виплатами: "неможливо" запобігти демографічним проблемам лише за допомогою матеріальних пільг.

Тим часом, як кажуть українські експерти, половина "воєнних" мігрантів не повернеться додому через війну. Так вважають в Інституті демографії. Зокрема, вони застерігають: якщо наразі за кордоном перебувають понад 6 мільйонів, то йдеться про потенційну втрату трьох. В Україні зараз і без того найнижчий в Європі коефіцієнт народжуваності – 1,2 дитини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін і діти: диктатор закликав росіян більше народжувати 5.00 5 1
Політика / Росія
30.11.2023 699
Еще материалы раздела «Росія»