<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
30.11.2023 460

"Тон змінився". США погрожують в'язницею за порушення стелі цін на нафту РФ, - Bloomberg

Сполучені Штати Америки пригрозили запровадити тюремне ув'язнення для тих, хто порушує обмеження цін на російську нафту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За інформацією видання, Міністерство фінансів США направило 30 компаніям, які контролюють близько 100 танкерів, листи з вимогою надати розлогу інформацію та документи про перевезення і компанії, які беруть участь у них.

"У листі містилася погроза тюремного ув'язнення, якщо отримувачі не виконають вимоги в повному обсязі", - уточнюють журналісти.

При цьому представники двох страховиків розповіли виданню, що тон розмов з американською владою змінився в останні тижні.

Разом з листами США ввели санкції проти кількох конкретних суден та їх власників, уточнюють у Bloomberg. Під обмеження потрапили маловідомі компанії, більшість з яких належали "Совкомфлоту" - державній російській танкерній компанії.

Цінова стеля на нафту РФ

Нагадаємо, ще наприкінці минулого року країни G7 та Євросоюзу вирішили запровадити обмеження цін на російську нафту у 60 доларів за барель. Це необхідно для того, щоб обмежити можливість країни-агресора заробляти за допомогою експорту.

Але вже наприкінці вересня цього року видання Financial Times повідомило, що Росії вдалося збільшити свої доходи від сировини, незважаючи на обмеження. Вона оминає цінові обмеження.

За інформацією видання, доходи Кремля від нафти у 2023 році, ймовірно, становитимуть щонайменше на 15 млрд доларів більше, ніж очікувалося.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Тон змінився". США погрожують в'язницею за порушення стелі цін на нафту РФ, - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
30.11.2023 460
Еще материалы раздела «Світ»