<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Україна
30.11.2023 467

У Криму повернуть історичні назви кримськотатарською мовою, - Мінреінтеграції

Україна планує повернути географічним назвам на території тимчасово окупованого Криму історичні найменування кримськотатарською мовою.

_krimskih_tatar_gettyimages_1502315704_76f7fb2dc749097285eac46b8d57c080_650x410_30.11.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як повідомляється, про це йшлося на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови, що відбулося 22 листопада.

Кримськотатарську мову використовуватимуть для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні найменування.

Зазначається, що підготовка цього рішення триває на виконання Закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії.

Наразі узгоджуються механізми, які дадуть змогу застосовувати написання топонімів із використанням латинської графіки у медіа та наукових працях. Назви також змінять на дорожніх вказівниках і при виготовленні мап.

Для цього проводитимуться комунікації з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники.

Нацкомісія доручила розробити відповідне рішення Кабміну. Цим питанням будуть опікуватися Мінінфраструктури разом із Мінреінтеграції, постійним представником президента України в АР Крим, Меджлісом кримськотатарського народу та Інститутом національної пам’яті.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Криму повернуть історичні назви кримськотатарською мовою, - Мінреінтеграції 5.00 5 2
Політика / Україна
30.11.2023 467
Еще материалы раздела «Україна»