НОВИНИ ДНЯ: Питання не в дефіциті літаків, а пілотів: Зеленський пояснив потребу в МіГ-29 від Польщі  Мотивація попри війну: Соціологи пояснили, що допомагає українцям не втрачати сенс життя  "Це грабіж": Путін обурився через заморожені активи та погрожує Європі судами  "Втома - не капітуляція". Більшість українців не приймають ультиматуми РФ, - КМІС  Кредит ЄС для України на €90 млрд: в уряді сказали, куди витратять гроші  Фінансовий гороскоп на 2026 рік  Майже в півтора рази більше, ніж у листопаді. Мадяр розповів про успіхи СБС у груднівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.11.2023 570

Розкрито секретний інгредієнт: з ним ваш холодець стане прозорим та смачним

Холодець — смачна і корисна страва. Але приготування її не просте і часто у кулінарів холодець виходить мутним.

196891f314d9675255750a1eb606cf6a_30.11.23

Далеко не кожному вдається приготувати прозорий та нежирний холодець, а саме це найважливіше в цій страві. Насамперед, досвідчені кулінари радять обов'язково промивати всі інгредієнти перед приготуванням. Пише ТСН. 

Нагадаємо, що раніше ми розповідали, скільки хліба і цибулі потрібно на один кілограм фаршу.

Також не забувайте постійно знімати пінку, яка утворюється на поверхні бульйона, коли ви його варите. А ще фахівці стверджують, що перший бульйон з м'яса потрібно зливати. Так у вас точно вийде більш прозорий холодець. Лише в другій води м'ясо варять вже до готовності.

Ще одна важлива порада стосується того, коли краще додавати спеції. Кулінари вважають, що робити це потрібно вже після зливання першого бульйону, тобто коли ви залиєте м'ясо другою водою.

Як зробити холодець прозорим: один секретний інгредієнт

Є один секретний інгредієнт, який додають, щоб бульйон для холодцю залишався прозорим і не тьмянів. Потрібно просто у бульйон влити пару сирих яєць. Всю "муть" вони заберуть на себе, а потім ви зможете зібрати яйця, що згорнулися, шумовкою разом з піною.

Не забудьте процідити холодець через марлю безпосередньо перед тим, як розлити його по формах. Після зціджування жир підніметься і ви зможете його просто прибрати.

Якщо у вас немає під рукою яєць або ви не хочете їх використовувати, можна замінити продукт альтернативою. Якщо ви помітили, що бульйон починає каламутитися, додайте у воду трішки лимонного соку. На смакові якості майбутнього холодця це не вплине, а ось прозорість з'явиться. На каструлю вистачить соку з половини лимону.

Оценка материала:

5.00 / 3
Розкрито секретний інгредієнт: з ним ваш холодець стане прозорим та смачним 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
30.11.2023 570
Еще материалы раздела «Суспільство»