НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
29.11.2023 370

Використання активів РФ для допомоги Україні нашкодить євро, - віце-президент ЄЦБ

Потенційна репутаційна шкода від використання заморожених активів Росії для відновлення України поки що виключає такий крок.

Про це заявив віце-президент Європейського центрального банку Луїс де Гіндос, повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт ЄЦБ.

"Наша позиція щодо використання дивідендів та відсотків від заморожених активів зрозуміла. По-перше: це має бути глобальне рішення, в ідеалі за участю всіх членів "Великої сімки. Крім того, нам потрібно бути обережними, оскільки це може призвести до репутаційних збитків", - сказав він.

За його словами, це матиме наслідки для євро як безпечної валюти.

"Євро - друга за важливістю валюта у світі, і ми маємо враховувати її довгострокову репутацію. Я думаю, що є й інші способи фінансування відновлення України", - заявив Луїс де Гіндос.

Оценка материала:

5.00 / 2
Використання активів РФ для допомоги Україні нашкодить євро, - віце-президент ЄЦБ 5.00 5 2
Політика / Україна
29.11.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»